Søk
  • Stine Rosén

Strength & spirit - del 3

Oppdatert: 14. feb. 2018

Hvordan kan yoga hjelpe oss å fullbyrde vårt potensiale som menneske, slik at vi våger å følge vår sannhet i hjertet? Yoga har tatt meg med på en reise hvor jeg har funnet tilbake min sanne natur, min rytme, slik at jeg føler meg mer levende og tilstede i livet. Hvordan åpner man sitt hjerte, og hvordan kan yoga hjelpe oss med å gjøre dette?
I to uker kommer jeg til å guide og inspirere deg til å bruke yoga som verktøy for å komme i kontakt med din intuisjon og ditt senter, i søken etter å gjenfinne din essens og din sanne natur. Denne uken skal vi se på hvordan yoga kan hjelpe oss til å våge å være mer åpne, mer reseptive, og gi slipp på det som står i veien for at vi skal leve våre liv ut til det fulle. Det er først når vi våger å titte innover, og kommer i kontakt med dypet i oss selv, at vi kan være i kontakt med andre, -og det er når vi er fredfulle i hjertet at vi kan manøvrere fra hjertet.


Viktor Frih innledet denne måneden med å skrive om viktigheten av å finne balanse mellom den fysiske og mentale styrken, med sjelelig nærvær. Jeg kommer til å fordype meg i, og bygge videre på, hvordan vi kan arbeide med det sjelelige nærværet.


Yoga er kunsten å finne tilbake til den naturlige formen, finne tilbake til sin essens, stilne kaoset i det ytre, og dermed komme til vårt jordgitte utgangspunkt, vårt senter, vår kjerne. Vi har alle et sted inni oss hvor det er fred, men det krever at vi stopper opp, tar oss tid og lytter. Svarene finnes inni oss.

- Les mitt blogginlegg med rubrikken: "Yoga - en spirituell kunstform" som handler om meg og min personlige reise med - og gjennom yoga.


Dette er del 3 av 4 av vårt månedstema: ”Strength & spirit” i BEYOGA365. Om du har mistet Viktors introduksjon til denna måneden finner du den her.


Ukens utfordring

Denne uken utfordrer vi deg til å ta fram pennen og reflektere over ditt eget liv: Hva inspirerer deg, og hva får hjertet og sjelen din til å synge? Hva får deg til å føle deg levende? Er du lykkelig med det livet du lever nå, med den du har blitt, eller trenger du å forandre på noe som gjør at du kan følge din drøm og ditt hjerte? Det er når vi går imot vår intuisjon og sannhet at vi opplever tristhet, depresjon, angst og stress. Alt dette er signaler fra kroppen om at vi ikke lytter tilstrekkelig til oss selv. Du kan ikke lyve for ditt hjerte. Denne uken er starten på resten av ditt liv, det er aldri for sent å endre på måten vi tenker og fokuserer på. Alle mennesker har et ønske om å være glade og fri i sjelen, -være fritt utrykk for livet, føle seg levende, ikke bare holde seg i livet.


Her er ukens anbefalte yogasekvenser

I din yogapraksis denne uken oppfordrer jeg deg til å ta et bevissthetsskifte fra hodet, og forsøke å være i kroppen din. Oppøv din sensitivitet og intuisjon ved å stoppe opp og lytte til hva kroppen din forteller deg.


Mandag: En enkel meditasjon med meg, 20 min

En meditativ sittende sekvens om det å gi slipp. Enkle øvelser.

Tirsdag: Global Yoga Yin med Johanna Andersson, 30 min

Yin yoga med fokus på hjertet.

Onsdag: En dynamisk rolig sekvens med meg, 45 min

En yogasekvens for å gi slipp på uhensiktsmessige mønstre i ditt liv.

Torsdag: Åpent ditt hjerte med Emma Öberg - 5 min

Åpner hjertet slik at du føler deg mer tilstede i øyeblikket.

Fredag: En avslappende pass med meg, 15 min

En liten yogasekvens for å helberede relasjonen til deg selv og andre.


Lørdag: Fokusere på flyten med Pia Wallberg, 30 min

En rolig klasse med fokus på flyt i kropp og sjel.

Søndag: Emotional change med meg, 45 min

En yogasekvens som etterlater deg sentrert i tider med store endringer, change.

Dine erfaringer kan løfte og inspirere andre, så del gjerne dine refleksjoner på vår facebookgruppe BEYOGA365. Har du bilder, artikler, poesi og quotes som inspirerer deg under månedens tema Strength and Spirit, ser vi deg gjerne på Instagram under #strengthandspirit #yogobe og #beyoga365


Meg finner du på Instagram: @stineroseen og Facebook: Stine Rosén


Namasté!
11 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

PUST